عنوان : بررسی مبحث جهش یا موتاسیون
قیمت : 29,400 تومان
توضیحات در پایین همین صفحه

درگاه 1

توجه : دریافت شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل صرفا جهت پشتیبانی می باشد و برای تبلیغات استفاده نمی شود

هدف ما در این سایت کمک به دانشجویان و دانش پژوهان برای بالا بردن بار علمی آنها می باشد پس لطفا نگران نباشید و با اطمینان خاطر خرید کنید

توضیحات پروژه

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی مبحث جهش یا موتاسیون دارای 135 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی مبحث جهش یا موتاسیون  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه و مقالات آماده و تنظیم شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه بررسی مبحث جهش یا موتاسیون

فصل اول :

-كلیات 

-تاریخچه موتاسیون 

-جهش (موتاسیون)

-ماهیت جهش

فصل دوم

انواع موتاسیون

-انواع جهش 

-موتاسیونهای كروموزمی 

-ناهنجاری در تعداد كروموزوم ها 

-ناهنجاری ساختمانی كروموزوم ها 

-موتاسیونهای نقطه ای یا ژنی 

-عوامل به وجود آورنده جهش 

-جهش های خود به خودی 

-جهش های القایی یا ایجادی 

-القای جهش 

-جهش های كشت سلول سوماتیكی

فصل سوم

كاربرد موتاسیون در اصلاح نباتات

-اصلاح گیاهان با استفاده از موتاسیون 

-انتخاب والدین 

-نامگذاری نسل های موتاسیون 

-اندازه جمعیت 

-جمعیت ونسل بعدی 

-اصلاح موتاسیونی از طریق بذر 

-بازیافت و دستیابی به موتان 

-روشهای اصلاحی بعد از ایجاد موتاسیون 

-مزایا و معایب انواع روشهای اصلاحی بعد از ایجاد موتان 

-تغییرات ژنتیكی حاصل از موتاسیون در طول دوره حفاظت رژم پلاسم در بانك ژن 

-تنوع سما كلونال 

-برخی از جهش های مفید در اصلاح نباتات 

-جهش در سورگرم 

-موتانتهای برنج 

-جایگزینی ژنی از كروموزوم های بیگانه 

-نقش بهنژادی با جهش

 

كلیات :
مقدمه : محققین اصلاح نباتات از طریق شناخت عواملی كه موجب تكامل طبیعی گیاهان شده است در امر به نژادی استفاده می كنند . گیاهان اصولاً به یكی از روشهای زیر تنوع پیدا كرده اند .
1-جهش ژنی ( موتاسیونی )
2-دورگ گیری بین گونه ای
3-پلی پلوئیدی
4-رانده شدن ژنتیكی
موتاسیون یكی از عوامل مهم ایجاد تنوع و تكامل در گیاهان می باشد . موتاسیون ممكن است باعث مرگ ، عقیمی و یا ایجاد خصوصیات جدید و صفات عالی و مطلوب گردد ، تعداد زیادی از گیاهان زراعی از جمله چغندر قند ، ذرت ، كتان ، سویا ، جو برنج و لوبیا و گوجه فرنگی از این طریق تنوع یافته است . برای مثال تنها تفاوت میان جو وحشی H . spontanneun  و جو معمولی H . vulgare حاصل در منطقه جرمو این است كه ساقه و سنبله جو جرمو محكمتر از جو وحشی بوده و دارای ریزش كمتری است .


تاریخچه موتاسیون :
واژه موتاسیون یا جهش اولین بار در سال( 1650 م ) در مورد بروز و ظهور تغییرات ساختمانی مشهود در موجودات زنده بكار برده شد . اما چون استقبال چندانی از این واژه نشد و به زودی به فراموشی سپرده شد . در اوایل قرن بیستم (1901 م ) یك گیاه شناس هلندی به نام هوگو دووریس ( Hvgo Deveries ) ضمن مطالعه بر روی گیاه پامچال نظرات و كشفیات ژرژ مندل ( G.mendel ) زیست شناس مشهور قرن نوزدهم در زمینه وراثت مورد مطالعه مجدد قرار داد و توانست اهمیت و عمق تحقیقات مندل را بار دیگر در ابعاد جدید نشان دهد . وی در ارائه و بررسی نظرات مندل واژه موتاسیون را برای انواع جدید تغییر یافته بكار برد و از آن پس این واژه به طور گسترده ای مورد استفاده زیست شناسان قرار گرفت . هوگو دووریس در تجربیات خود پی برد كه گاهی افراد یك گونه صفاتی از خود بروز می دهند كه در جد آنها وجود نداشته اند و نیز این صفات پس از ظهور موروثی می گردند ، وی پدیده مذكور را موتاسیون نامید .

جهش ( موتاسیون ) :
جهش یكی از پدیده های مهم طبیعت است . این پدیده در تحول موجودات زنده نقش به سزائی دارد . اساس جهش تغییرات ساختمان شیمیایی ژنهاست . این تغییرات به صورت صفات ارثی جدید در می آیند و در میان افراد یك جامعه منتشر می شوند .
جهش یكی از اساسی ترین مقولات در زیست شناسی مخصوصاً زیست شناسی مولكولی و اختصاصاً در ژنتیك مولكولی و رشته های عملی وابسته به آن در پزشكی ، دامپروری و كشاورزی می باشد ، (( تغییر در ساختار ژنتیكی (ژنوتیپی) )) موجودات زنده اعم از اینكه بروز خارجی ( فتوتیپی ) پیدا بكند یا نكند تغییر جهشی یا mutation و محصول چنین جهش و تغییری جهش یافته یا mutant خوانده می شود . واژه موتاسیون (mutation) از لفظ لاتین mutatio به معنای یك تغییر عمده و اساسی و ناگهانی مشتق شده است . در فارسی واژه جهش به معنای جستن ، جهیدن ، جست و خیز معادل واژه موتاسیون توسط بعضی محققین ایرانی بكار برده می شود و معمولاً یك یا چند تغییر ناگهانی فتوتیپی مشهود در سطح ارگانیسم ها را شامل می شود . در ابتدای كشف موتاسیون این واژه برای تغییراتی به كاربرده می شد كه عموماً ظاهری و یا فتوتیپی بودند و لزوماً موروثی نبودند ، اما بعد از كشفیات جدید در قلمرو زیست شناسی مولكولی واز جمله ژنتیك مولكولی ، امروزه این واژه كمتر برای تغییرات ظاهری محدود و یا گسترده بكار می رود ، بلكه صرفاً بر آن تغییراتی اطلاق می شود كه قابل انتقال از یك نسل به نسل بعدی در همان موجود می باشد .
به طور كلی علیرغم تعاریف متعدد و بحث های فراوان پیرامو.ن  موضوع جهش هنوز تعریف جامع برای آن ارائه نشده است و نظر به اینكه یك تعریف مشخص از پدیده جهش برای فهم بهتر در سایر موضوعات و مقولات مربوط به این بحث از قبیل جهش پذیری ، جهش زایی و غیره ضروری است . با توجه به مطالب ذكر شده و با در نظر گرفتن حداقل شرایط ویژگیهای تغییرات جهش شاید بتوان گفت كه : (( جهش فرآیند یا پوششی است كه موجب تغییر مجموعه وراثتی سلول و نهایتاً ایجاد یك موجود زنده ای با ویژگیهای جدید ژنتیكی می گردد )) و به تعبیر دیگر جهش یك تغییر قابل وراثت است كه به كروموزوم اثر دائم می گذارد كه به ایجاد یك موجود جهش یافته منجر می گردد . جهش ها تغییرات ژنوتیپ یعنی تغییرات ارثی می باشند كه خود را در معیار واكنش تغییر یافته گیاه موتاسیون یافته در مقایسه با اجداد موتاسیون نیافته نشان می دهند . این موتاسیون ها هم شامل شكل گیری صفات مورفولوژیك و هم شامل رفتار فیزیولوژیك گیاه در رابطه با عوامل محیطی می گردد . پدیده تغییرات ارثی را اصطلاحاً موتاسیون و فردی را كه در آن تغییرات حاصل گردیده ( موتانت ) می نامند .


منابع مورد استفاده :
1-ارزانی ، احمد 1368 مفاهیم ژنتیك و اصلاح نبات ، ناشر كمیته كشاورزی استان اصفهان
2-ارزانی ، احمد ، اصلاح گیاهان زراعی ( نوشته : جان میلتون پولمن ، دیوید آلن اسلیپر ) دانشگاه صنعتی اصفهان .
3-شفاء الدین ، سكینه 1371 ، موتاسیون و كاربرد آن در اصلاح نبات ، موسسه تحقیقات و تهیه نهال
4-فارسی ، محمد- باقری ، عبدالرضا 1372 . مبانی اصلاح نباتات ، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
5-یزدی ، ابراهیم 1368 . تغییرات جهشی ماده ژنتیك ، بنیاد فرهنگی متین با همكاری انتشارات قلم
6-هیئت مولفان 1369 . زیست شناسی عمومی ، ناشر مركز نشر دانشگاهی .
7-زاهدی . محمد حسن 1371 . گزارش سمینار استفاده از موتاسیون ها و بیوتكنولوژی مربوط در اصلاح نباتات در خاورمیانه و كشورهای مدیترانه .
8-ناصری ، محمد 1374 گزارش سی امین سمپوزیوم كاربرد چشمه گاما در مزرعه تحقیقاتی Gamma Field در موسسه تحقیقاتی كاربرد پرتو در اصلاح بخش اصلاح نباتات و ژنتیك – آژانس بین المللی انرژی اتمی .
9-یوسفی ، فاطمه 1371 ، گزارش شركت در دوره كاربرد موتاسیون در اصلاح نباتات
10-ناصری تفتی ، مهدی (گردآوری و ترجمه)، ایجاد موتاسیون (جهش زنی ) ، عضو هیئت علمی مركز تحقیقات كشاورزی و انرژی هسته ای ، 1372

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید


دانلود بررسی مبحث جهش یا موتاسیون
قیمت : 29,400 تومان

درگاه 1

Copyright © 2014 icbc.ir